Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с ниските обороти на 156 2.5 V6

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с ниските обороти на 156 2.5 V6

Здравейте колеги алфиси,
    Имам отначалото на тази година алфа 156,2500 кубика V6,6 скорусти,първа регистрация януари 2000 г.Колата върви направо плашещо бързо,сравнение предишните 4-ри алфи(карам само алфи от около 8 години) които имах.Обаче има един проблем който много ме дразни-недържи ниските обороти и гасне.Това не е постоянно явление,защото като изчистя дросела се оправя за няколко месеца и после пак се появява.
    Започва с това като я карам например и идва пресечка и трябва да я освободя от скоруст натаискайки спирачка за да завия,обортие забиват и двигатела гасне(няма значение дали е загряла или не).Имам чуството,че най бързо се прявява това когато я режа по често(като чели дросела се замърсява по бързо от това).

Прегледай си като за начало маркучите след дебитомера дали е възможно да смуче въздух някъде оттам.......и ако е смучела се надявам да не си я пържил много, щото е кофти......
    Може и превантивно дросела да изчистиш, но наблегни на маркучите.......
    И докато не си решиш проблема, гледай да не я "режеш" много много, щото ако ти се изреже двигателчето, моментално вадиш едни 600 - 1000 лв според щетата и майстора дето ще ти я прави.......отделен е въпроса че не са много тия дето чуват както трябва шестаците....
    "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
    F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Да речем,че вече е свършила тази работа с маркучите(защото като я взех имаше цепка на акордеона която оправих),каде да отида в София да я гледат за тази работа с моторчето,ама майстора искам да е много вещ,защото ми писна от аматьори или такива дето искат да те наредат с пари.Препоръчай!?

Comment

http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=31074

Отивай там и със сигурност ще останеш доволен.
        Компромис между науката и религията: Човек е произлязъл от маймуната, която Бог е създал по свой образ и подобие.

Alfa Romeo 146 ti (само с чип и филтър )
        Fiat Brava JTD

Comment

Working...
        X